Smeuïge pastaschotel met tonijn
Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.
620 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram fusilli
fusilli
2 uien
uien
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons
Italiaanse roerbakgroente champignons
200 gram doperwten in pot
doperwten in pot
320 gram tonijn in zonnebloemolie
tonijn in zonnebloemolie
570 ml romige champignonsoep
romige champignonsoep
75 gram geraspte kaas voor pasta
geraspte kaas voor pasta
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016 - Allerhande Box week 46 2016
Allerhande Box Week 50 2019 - Allerhande Box Week 50 2019
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.
Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
- variatietipStrooi de rest van de kaas over een afbakstokbrood. Bak dit in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Smeuïge pastaschotel met tonijn
Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.
Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
variatietip:Strooi de rest van de kaas over een afbakstokbrood. Bak dit in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g fusilli
2 uien
1 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
200 g doperwten in pot
320 g tonijn in zonnebloemolie
570 ml romige champignonsoep
75 g geraspte kaas voor pasta




