Smeuïge pastaschotel met tonijn

Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.

620 kcal

15 min. bereiden, 15 min. oventijd

2.7/5

(225)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram fusilli

    fusilli

  • 2 uien

    uien

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons

    Italiaanse roerbakgroente champignons

  • 200 gram doperwten in pot

    doperwten in pot

  • 320 gram tonijn in zonnebloemolie

    tonijn in zonnebloemolie

  • 570 ml romige champignonsoep

    romige champignonsoep

  • 75 gram geraspte kaas voor pasta

    geraspte kaas voor pasta

Allerhande Box week 46 2016 - Allerhande Box week 46 2016

Allerhande Box Week 50 2019 - Allerhande Box Week 50 2019

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

  2. Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.

  3. Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

  • variatietipStrooi de rest van de kaas over een afbakstokbrood. Bak dit in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Smeuïge pastaschotel met tonijn

Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig