Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Pascale Naessens' smeuïge blauwebessencake
Na één hapje weet je het: dit wordt een van je lievelingscakes.
- variatietipJe kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.
- algemeenAmandelmeel kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel. Dat is alles. Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel.
- bereidingstipIk gebruik graag kokosbloesemsuiker in de eerste plaats vanwege de smaak: het geeft een bijzonder lekkere karamelsmaak aan je dessert. Het is ook een ongeraffineerde suiker, dat vind ik wel belangrijk. Bovendien zou het je bloedsuikerspiegel minder laten stijgen, maar dat is nogal omstreden. Kunnen we dan spreken van een gezonde suiker? Nee, volgens mij bestaat dat niet – zelfs stevia is voor mij niet ge- zond. We hebben allemaal een ‘hang’ naar suiker en we moeten dat niet stimuleren, op welke manier dan ook. Daarom gebruik ik weinig suiker en geniet ik er maar af en toe van.
- bereidingstipIk gebruik graag een van mijn ovenschalen als bakvorm. Dan gebruik ik bakpapier, op die manier blijft de cake niet kleven. En ik heb een andere, originelere vorm dan de klassieke cakevorm.
- algemeenBron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.
Gerelateerde recepten
Pascale Naessens' smeuïge blauwebessencake
Na één hapje weet je het: dit wordt een van je lievelingscakes.

nagerecht
12 personen
215 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
variatietip:Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.
algemeen:Amandelmeel kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel. Dat is alles. Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel.
bereidingstip:Ik gebruik graag kokosbloesemsuiker in de eerste plaats vanwege de smaak: het geeft een bijzonder lekkere karamelsmaak aan je dessert. Het is ook een ongeraffineerde suiker, dat vind ik wel belangrijk. Bovendien zou het je bloedsuikerspiegel minder laten stijgen, maar dat is nogal omstreden. Kunnen we dan spreken van een gezonde suiker? Nee, volgens mij bestaat dat niet – zelfs stevia is voor mij niet ge- zond. We hebben allemaal een ‘hang’ naar suiker en we moeten dat niet stimuleren, op welke manier dan ook. Daarom gebruik ik weinig suiker en geniet ik er maar af en toe van.
bereidingstip:Ik gebruik graag een van mijn ovenschalen als bakvorm. Dan gebruik ik bakpapier, op die manier blijft de cake niet kleven. En ik heb een andere, originelere vorm dan de klassieke cakevorm.
algemeen:Bron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
50 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
30 g kokosbloesemsuiker
80 g amandelmeel
100 g milde yoghurt
200 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakvorm (Ø 20 cm)