Paarse truffelaardappeltjes met grove peterseliepesto

Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel!

445 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappelen met schil ca. 18 min.

  2. Maak ondertussen de pesto. Boen de citroen schoon, rasp met een fijne rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de manchego met een grove rasp. Doe 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de manchego, olijfolie en peterselie in de hakmolen en mix tot een grove pesto. Bestrooi met peper en zout. Snijd de jalapeño in ringen.

  3. Giet de aardappelen af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder de schil en snijd in kwarten. Verdeel over een plat bord en besprenkel met de pesto. Bestrooi met de peperringen.

Paarse truffelaardappeltjes met grove peterseliepesto

Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig