Kroepoek van rijstpapier

Van rijstvellen maak je heerlijk knapperige kroepoek. En dat in al in 10 min. Mét dipsaus erbij!

10 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Scheur het norivel in stukken en maal samen met het sesamzaad in de hakmolen tot een poeder.

  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de sweet chilisaus met het rasp en sap van de limoen, de sojasaus en het water tot een dipsaus.

  3. Verhit de olie in een gietijzeren pan tot 180 °C, controleer met een keukenthermometer. Knip ondertussen de rijstvellen in vier kwarten. Frituur per 2 kwarten de vellen enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en neem met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met het noripoeder. Herhaal met de rest van de rijstvellen.

  4. Serveer zo snel mogelijk met de dip erbij.

  • algemeenGeen keukenthermometer? Controleer of de olie heet genoeg is door er een houten eetstokje in te dopen. Als er direct belletjes ontstaan rondom het stokje, is de olie heet genoeg.

Kroepoek van rijstpapier

Van rijstvellen maak je heerlijk knapperige kroepoek. En dat in al in 10 min. Mét dipsaus erbij!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig