AH verspakket champignonsoep

Zelf een romige champignonsoep op tafel zetten is extra makkelijk met het verspakket. Heerlijk met tijm, rozemarijn en bieslook. Eet smakelijk!

141 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de helft van de champignons in stukken en de andere helft in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bieslook fijn.

  2. Verhit de boter in een kookpan op hoog vuur en bak hierin de ui en knoflook 2 min..

  3. Voeg de stukjes champignons (houd de plakjes apart), de bleekselderij, tijm en rozemarijn toe en bak 2 min. op hoog vuur.

  4. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee op laag vuur.

  5. Voeg het water, de bouillonblokjes en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 12 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

  6. Pureer de soep met een staafmixer.

  7. Voeg de champignonplakjes toe en laat nog 3 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

  8. Bestrooi voor het serveren met de bieslook.

  • serveertipServeer met stokbrood.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

AH verspakket champignonsoep

Zelf een romige champignonsoep op tafel zetten is extra makkelijk met het verspakket. Heerlijk met tijm, rozemarijn en bieslook. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig