Scones met frambozenjam

Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

280 kcal

20 min. bereiden, 10 min. oventijd, 10 min. wachten

3.4/5

(1558)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

    zelfrijzend bakmeel

  • 2.5 theelepel bakpoeder

    bakpoeder

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 1 zakje vanillesuiker

    vanillesuiker

  • 2 eetlepel kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 1 middelgroot ei

    middelgroot ei

  • 75 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 60 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 225 gram frambozenjam

    frambozenjam

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.

  2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.

  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

  4. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.

  • bewaartipJe kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Wat vond je van dit recept?

Scones met frambozenjam

Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig