Gestoomde tah tsai met oosterse dressing
Gestoomde tah tsai met oosterse dressing

Gestoomde tah tsai met oosterse dressing

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 struikje

tah tsai

1 cm

verse gemberwortel

½

rode peper

1

bosuitje

1

kippenbouillontablet

1 eetlepel

sojasaus

2 eetlepels

sesamolie

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

Bladeren van tah tsai losmaken, wassen en in vergiet laten uitlekken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In (stoom)pan 1/2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Tah tsai-bladeren in stoommandje (of vergiet) leggen. Mandje (of vergiet) boven kokende bouillon hangen en tah tsai in 2 à 3 minuten beetgaar stomen.Tah tsai laten uitlekken en overdoen in schaal. Warm houden op stoompan. In kommetje 3 eetlepels bouillon met peperreepjes, uiringetjes, sojasaus en sesamolie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.Dressing over tah tsai sprenkelen. Serveren met varkensfiletlapjes en gebakken krieltjes.