Thaise biefcurry met aubergine
Thaise biefcurry met aubergine

Thaise biefcurry met aubergine

De biefstuk blijft heerlijk mals doordat je hem stooft in de curry.

15 min. bereiden
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

aubergine

300 g

biefstukpuntje

2 el

traditionele olijfolie

70 g

Blue Elephant massaman curry paste

400 ml

kokosmelk

250 g

cherrytomaten

600 g

1 minuut basmatirijst

De biefstuk blijft heerlijk mals doordat je hem stooft in de curry.

Aan de slag

1

Snipper de ui grof. Snijd de aubergine in stukken en verdeel het vlees in gelijke puntjes.

2

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Bak de aubergine 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. tot het aroma vrijkomt. Schep de biefstukpuntjes erdoor en bak nog 1 min. Schenk de coconutcream erbij en stoof de curry in 6 min. gaar. Voeg na 1 min. de tomaten toe.

3

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in kommen of diepe borden en verdeel er de biefcurry over.

tip

variatietipVervang voor een goedkopere curry de biefstukpuntjes door kipfiletblokjes.

combinatietipServeer de curry met 1 in partjes gesneden limoen.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.