Snelle pho met mihoen en biefstuk
Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ liter rundvleesbouillon van tablet
- 5 cm verse gember
- 1 rode peper
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijsjes
- 125 g mihoen
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 300 g biefstukken
- 2 el vissaus (AH)
Advertentie
Bereiden
- Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
- Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.
- Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.
bereidingstip:
De truc om biefstuk flinterdun te snijden: leg hem eerst 20 minuten in de vriezer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.400 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Snelle pho met mihoen en biefstuk
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle pho met mihoen en biefstuk
- 1½ liter rundvleesbouillon van tablet
- 5 cm verse gember
- 1 rode peper
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijsjes
Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken.
- 125 g mihoen
Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep.
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 300 g biefstukken
Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.
- 2 el vissaus
Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.
bereidingstip:
De truc om biefstuk flinterdun te snijden: leg hem eerst 20 minuten in de vriezer.