Thaise kipnoedels met aubergine
Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 380 g kipfilet
- 1 aubergine
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
- 300 g Honig roerbakmie
- 2 el wokolie
- 100 ml Fairtrade Original woksaus soy ginger
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
- Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
- Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.
variatietip:
Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 640 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Thaise kipnoedels met aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kipnoedels met aubergine
- 1 ui
- 380 g kipfilet
- 1 aubergine
Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes.
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar.
- 300 g Honig roerbakmie
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el wokolie
Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min.
- 100 ml Fairtrade Original woksaus soy ginger
Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.
variatietip:
Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.