Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip
Door de kip te marineren, wordt hij lekker mals en krijgt hij extra veel smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode peper
- 1 limoen (schoongeboend)
- 3 el Japanse sojasaus
- 3 el sesamolie
- 600 g kipfiletblokjes
- ½ komkommer
- 12½ g verse bieslook
- 2 el appelciderazijn
- 4 el zoete chilisaus
Keukenspullen
- 12 sateprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
- Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad en noedels met groenten

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 635 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip
- 1 rode peper
- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart.
- 3 el Japanse sojasaus
- 3 el sesamolie
Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
- 600 g kipfiletblokjes
Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege.
- ½ komkommer
Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
- 12½ g verse bieslook
- 2 el appelciderazijn
- 4 el zoete chilisaus
Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad en noedels met groenten