Mosselen met witte wijn
Mosselen met witte wijn

Mosselen met witte wijn

Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

6 stengels

bleekselderij

2

sjalotten

1 teen

knoflook

25 g

gezouten roomboter

250 ml

droge witte wijn

1

vers stokbrood

200 ml

crème fraîche

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

Aan de slag

1

Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.

2

Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

3

Snijd ondertussen het brood in plakken. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen serveer met het stokbrood.

tip

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.