Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 3 bosuien
- 1 gele paprika
- 300 g verse scholfilets
- 80 ml red curry specerijenpasta (bakje)
- 2 el sesamolie
- 2 el sojasaus
- 2 el sushiazijn
- 300 g winterpeen
- 300 g salademix (zakje)
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- 8 sateprikkers
- keukenmachine
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.
- Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
- Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de dressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 550 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
- 300 g pandanrijst
Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 bosuien
Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm.
- 1 gele paprika
- 300 g verse scholfilets
Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal.
- 80 ml red curry specerijenpasta
Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
- 2 el sesamolie
- 2 el sojasaus
- 2 el sushiazijn
Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn.
- 300 g winterpeen
- 300 g salademix
Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de dressing.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.