Aspergebroccoli-quiche met oerkaas
Aspergebroccoli is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 46 g ansjovisfilets in olie in blik
- 270 g rollen vers bladerdeeg
- 2 middelgrote eieren
- 1 citroen (schoongeboend)
- 250 ml kookroom light
- 100 g oerkaas (stuk)
- 200 g aspergebroccoli
- 3 el amandelschaafsel
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
- Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.
- Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de aspergebroccoli erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.
variatietip:
Je kunt in plaats van oerkaas ook belegen 50+ kaas gebruiken.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 925 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Aspergebroccoli-quiche met oerkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aspergebroccoli-quiche met oerkaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 400 g sjalotten
- 2 tenen knoflook
Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn.
- 46 g ansjovisfilets in olie in blik
Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.
Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper.
- 2 g ongezouten roomboter
- 270 g rollen vers bladerdeeg
Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
- 2 middelgrote eieren
- 1 citroen
Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
- 250 ml kookroom light
Meng het citroenrasp en 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper.
- 100 g oerkaas
Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.
- 200 g aspergebroccoli
Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de aspergebroccoli erop. Schenk het room-kaasmengsel erover.
- 3 el amandelschaafsel
Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Serveer de quiche warm, lauw of koud. Lekker!
variatietip:
Je kunt in plaats van oerkaas ook belegen 50+ kaas gebruiken.