Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.
- Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.
Tip:
Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartip:
Ingevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 15 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 2 g
- natrium 2 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
- 400 g verse pompoen
Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.
Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met staafmixer of in keukenmachine tot gladde puree.
bewaartip:
Ingevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.