bewaar
Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
bewaar

Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd

Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 porties

400 g

verse pompoen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.

2

Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.

bewaartipIngevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.
algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd

Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig