Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.
Ingrediënten
4 porties
400 g
verse pompoen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.
Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd
Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

4 porties
15 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.
Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.
bewaartip:Ingevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g verse pompoen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine