Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd
Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Schrap de wortel en snijd in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Breng de wortel, biet en aardappel in een laagje water aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
- Giet af en pureer de groenten tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de puree eventueel met gekookt water of melk.
Tip:
Snijd de rest van de gekookte biet in blokjes en meng door een salade met veldsla, ringetjes bosui en vinaigrette.
Tip:
Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 65 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 13 g
- natrium 47 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd
- 50 g winterpenen
- ½ gekookte bieten
- 50 g kruimige aardappelen
Schrap de wortel en snijd in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Breng de wortel, biet en aardappel in een laagje water aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
Giet af en pureer de groenten tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de puree eventueel met gekookt water of melk.