Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd
De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng met een flinke laag water aan de kook en laat afgedekt 5 min. koken. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de witlof en appel toe aan de aardappel en schep om. Laat 10 min. koken tot de aardappels zacht zijn.
- Giet de groenten af en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg om het hapje iets romiger te maken eventueel rijstebloem en melk toe.
Tip:
Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartip:
Ingevroren kun je het witlofhapje 2 maanden bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 85 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 19 g
- natrium 2 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd
- 150 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng met een flinke laag water aan de kook en laat afgedekt 5 min. koken.
- 1 stronk witlof
- 2 Elstar appels
Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes. Schil de appels en snijd in blokjes.
Voeg de witlof en appel toe aan de aardappel en schep om. Laat 10 min. koken tot de aardappels zacht zijn.
Giet de groenten af en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg om het hapje iets romiger te maken eventueel rijstebloem en melk toe.
bewaartip:
Ingevroren kun je het witlofhapje 2 maanden bewaren.