Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd
Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in.
Ingrediënten
4 porties
150 g
winterpenen
100 g
iets kruimige aardappelen
150 g
doperwten in pot
75 g
kipfilet
1 el
traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Kook de wortel en aardappel in een pan met een flinke laag water met de deksel op de pan 6 min. Voeg de doperwtjes toe en kook nog 9 min., totdat de groenten gaar zijn.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur in 4-5 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of melk.
Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd
Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in.

4 porties
105 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Kook de wortel en aardappel in een pan met een flinke laag water met de deksel op de pan 6 min. Voeg de doperwtjes toe en kook nog 9 min., totdat de groenten gaar zijn.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur in 4-5 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of melk.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartip:Ingevroren kun je het kiphapje 2 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)150 g winterpenen
100 g iets kruimige aardappelen
150 g doperwten in pot
75 g kipfilet
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine