Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd
Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd

Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd

Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

10 porties

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

Elstar appel

2 el

custardpoeder

1 el

kristalsuiker

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de appel in een kom met de custard en suiker.

2

Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.

3

Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.

tip

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

variatietipJe kunt de custardpoeder ook vervangen door 1 zakje vanillesuiker.