Lauwwarme bonensalade
Ze zijn goed voor je, vullen perfect en smaken ook nog eens heerlijk: bonen. Deze smakelijke salade bevat zelfs meerdere soorten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
- 1 teen knoflook
- 5 el traditionele olijfolie
- 500 g cherrytomaten
- 3 el balsamicoazijn
- 15 g verse basilicum (alleen de blaadjes)
- 150 g minimozzarella
- 75 g rucola
Keukenspullen
- vergiet
Advertentie
Bereiden
- Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
- Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de rest van de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.
- Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing. Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met ciabatta (afbakbrood), het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 565 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Lauwwarme bonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme bonensalade
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe aan de knoflook en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
- 500 g cherrytomaten
- 3 el traditionele olijfolie
- 3 el balsamicoazijn
- 15 g verse basilicum
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.
- 150 g minimozzarella
- 75 g rucola
Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing.
Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met ciabatta (afbakbrood), het gerecht is dan niet meer glutenvrij.