bewaar
Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip
Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip
bewaar

Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip

Pittig dippen met een sausje van rode peper, gember, vissaus en kokospalmsuiker.

35 min. bereiden
pittig
14waarderingen

Ingrediënten

18 porties

1

rode peper

1 cm

verse gember

1

limoen

1½ el

vissaus

½ el

kokospalmsuiker

3 el

kokosmeel

2

middelgrote eieren

55 g

geraspte kokos

50 g

panko Japans paneermeel

500 g

diepvries reuzengarnaal

150 g

kokosolie

Pittig dippen met een sausje van rode peper, gember, vissaus en kokospalmsuiker.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil de gember en snijd fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

2

Doe de peper en gember in een kommetje en meng met het limoensap, de vissaus en kokospalmsuiker.

3

Doe het kokosmeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de kokosrasp en panko in een derde diep bord.

4

Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Schep de garnalen eerst door het kokosmeel, dan door het ei en dan door het kokos-pankomengsel.

5

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6

Leg de garnalen op een schaal en serveer met de limoenpartjes en dipsaus.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.