Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip
Pittig dippen met een sausje van rode peper, gember, vissaus en kokospalmsuiker.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 cm verse gember
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1½ el vissaus
- ½ el kokospalmsuiker (bus 350 g)
- 3 el kokosmeel (zak 400 g)
- 2 middelgrote eieren
- 55 g geraspte kokos (bakje)
- 50 g panko Japans paneermeel
- 500 g diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
- 150 g kokosolie (pot 400 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil de gember en snijd fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
- Doe de peper en gember in een kommetje en meng met het limoensap, de vissaus en kokospalmsuiker.
- Doe het kokosmeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de kokosrasp en panko in een derde diep bord.
- Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Schep de garnalen eerst door het kokosmeel, dan door het ei en dan door het kokos-pankomengsel.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg de garnalen op een schaal en serveer met de limoenpartjes en dipsaus.

Garnalen pellen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 410 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip
- 1 rode peper
- 1 cm verse gember
- 1 limoen
- 1½ el vissaus
- ½ el kokospalmsuiker
Doe de peper en gember in een kommetje en meng met het limoensap, de vissaus en kokospalmsuiker.
- 3 el kokosmeel
- 2 middelgrote eieren
- 55 g geraspte kokos
- 50 g panko Japans paneermeel
Doe het kokosmeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de kokosrasp en panko in een derde diep bord.
- 500 g diepvries reuzengarnalen
Schep de garnalen eerst door het kokosmeel, dan door het ei en dan door het kokos-pankomengsel.
- 150 g kokosolie
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de garnalen op een schaal en serveer met de limoenpartjes en dipsaus.