Orzosalade met tomaat, komkommer en feta
Met orzo zet je in no time een Griekse maaltijdsalade op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g riso pasta
- 350 g tomatenmix
- 100 g Kalamata-olijven zonder pit
- ½ komkommer
- 20 g verse platte peterselie
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
- 125 g zongedroogde tomatentapenade
- 75 g veldsla
Advertentie
Bereiden
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
- Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.
Tip:
Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Houd de veldsla apart en voeg vlak voor serveren toe. Bewaar afgedekt in de koelkast. Handig met picknicken!

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.235 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Orzosalade met tomaat, komkommer en feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Orzosalade met tomaat, komkommer en feta
- 300 g riso pasta
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 350 g tomatenmix
- 100 g Kalamata-olijven zonder pit
Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes.
- ½ komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
- 20 g verse platte peterselie
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
- 125 g zongedroogde tomatentapenade
Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen.
- 75 g veldsla
Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo.
Schep de orzo op de veldsla en serveer.