Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
Succes verzekerd met deze lekkere koekjes uit het oosten.

Advertentie
Ingrediënten
- 15 g verse koriander
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 150 g verse haricots verts
- 400 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 1 el vissaus
- 1 limoen
- 10 el tarwebloem
- 250 ml arachideolie
- 100 ml zoete chilisaus
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.
- Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.
- Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus.

Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 65 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 280 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus

- 15 g verse koriander
- 1 rode peper
Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

- 2 cm verse gember
- 150 g verse haricots verts
Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.

- 400 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 1 el vissaus
- 1 limoen
Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.

- 10 el tarwebloem
Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem.

- 250 ml arachideolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

- 100 ml zoete chilisaus
Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus. Lekker!