Ma­ca­ro­ni­scho­tel met broc­co­li

Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

(218) waardeer
hoofdgerecht Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli. 4 personen
3 218

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  3. Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voor-verwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker) , Receptkaarten Allerhande 1 2016 , Op de gezondere toer , Kickstart 10-daagse , Beter Eten Gids 1 -2021 , Receptkaart 2021 week 01-04

Macaronischotel met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 4 el milde olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm.

5
5
  • 300 g volkorenmacaroni

Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

6
6

Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal.

7
7
  • 100 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 tl milde paprikapoeder

Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder.

8
8

Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voor-verwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.