Srirachastokbrood met avocadosaus
Zelfbreekstokbrood van de barbecue met een zoet-pittige botervulling en een romige avocadosaus. Een supercombi!

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g gezouten roomboter
- 1 el Saitaku sushigember (potje 190 g)
- 2 el sriracha sauce (pittige chilisaus, fles)
- 4 afbakstokbroden
- 1 avocado
- 7½ g verse munt
- 1 citroen
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- barbecue
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de gember fijn en meng met de boter en sriracha. Snijd de stokbroden in plakjes van 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. op middelhoog vuur op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig.
- Maak ondertussen de avocadosaus. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de blaadjes munt grof. Pers de citroen uit en doe 3 el sap, de munt en avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de srirachastokbroodjes met de avocadosaus.
variatietip:
Vervang de munt eens door koriander.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 335 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Srirachastokbrood met avocadosaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Srirachastokbrood met avocadosaus
- 100 g gezouten roomboter
Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- 1 el Saitaku sushigember
- 2 el sriracha sauce
- 4 afbakstokbroden
Snijd de stokbroden in plakjes van 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes.
Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. op middelhoog vuur op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig.
- 1 avocado
Maak ondertussen de avocadosaus. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
- 7½ g verse munt
- 1 citroen
Voeg wat water toe als de saus te dik is en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de srirachastokbroodjes met de avocadosaus.
variatietip:
Vervang de munt eens door koriander.