Komkommersalade met rode peper
Frisse salade van komkommer. De zoetzure dressing met peper zorgt voor een spicy touch.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de halve komkommers in stukken van 5 cm lang en snijd in de lengte in reepjes van een ½ cm breed. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Doe het limoenrasp, limoensap, de rode peper, suiker, vissaus en olie in een kommetje. Roer tot de suiker is opgelost en schep door de komkommer. Laat 15 min. staan. Serveer de limoenpartjes erbij.
variatietip:
Houd je niet zo van pittig? Laat de rode peper achterwege of serveer er apart bij.
combinatietip:
Lekker met garnalencurry en basmatirijst.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 72 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 335 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Komkommersalade met rode peper
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Komkommersalade met rode peper
- 2 komkommers
Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
Snijd de halve komkommers in stukken van 5 cm lang en snijd in de lengte in reepjes van een ½ cm breed.
- 1 limoen
- 1 rode peper
- ½ el rietsuiker
- 1 el vissaus
- 1 el arachideolie
Doe het limoenrasp, limoensap, de rode peper, suiker, vissaus en olie in een kommetje. Roer tot de suiker is opgelost en schep door de komkommer.
Laat 15 min. staan. Serveer de limoenpartjes erbij.
variatietip:
Houd je niet zo van pittig? Laat de rode peper achterwege of serveer er apart bij.
combinatietip:
Lekker met garnalencurry en basmatirijst.