Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
Een geweldige combinatie voor beginners!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 koelverse bloemkoolroosjes
- 200 ml basisbouillon (zie het recept elders op ah.nl/allerhande)
- 3 koelverse broccoliroosjes
Keukenspullen
- Staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min. Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.
- Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.
bewaartip:
Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 20 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0,5 g - natrium 5 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd
- 3 koelverse bloemkoolroosjes
- 200 ml basisbouillon
Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min.
- 3 koelverse broccoliroosjes
Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.
Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.
bewaartip:
Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.