bewaar
Opperdepop: witte kool met appel en rozijnen 1-2 jr
Opperdepop: witte kool met appel en rozijnen 1-2 jr
bewaar

Opperdepop: witte kool met appel en rozijnen 1-2 jr

Is kool nieuw voor je kindje? Met appel en rozijnen erdoor staat het vast gauw op het lijstje met favorieten.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

1 porte

75 g

gesneden witte kool

1 el

rozijnen

½

Elstar appel

1 el

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • zeef

  • rasp

Is kool nieuw voor je kindje? Met appel en rozijnen erdoor staat het vast gauw op het lijstje met favorieten.

Aan de slag

1

Kook de kool 1 min. Laat uitlekken in de zeef en vang het vocht op. Wel de rozijnen 15 min. in het kookvocht. Verwijder ondertussen het klokhuis van de (ongeschilde en gewassen) appel en rasp de appel grof, of snijd in kleine reepjes.

2

Meng de afgekoelde kool met de appel en yoghurt. Laat de rozijnen uitlekken in de zeef en meng ze erdoor. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.

bereidingstipKook de kool niet te lang. Dat geeft niet alleen een nare kooklucht, het maakt de kool ook zwaarder verteerbaar. Door de kool kort te koken, blijven de smaak, structuur en vitaminen bovendien beter bewaard.