Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst
Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst

Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst

De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

520 g

varkensfiletlapjes

2 el

traditionele olijfolie

500 g

broccoli

30 g

gemalen kokos

2 el

sesamolie

175 g

koelverse edamame sojabonen

1 el

verse gember

3 el

Japanse sojasaus

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

2

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Rasp de gember. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min. Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos. Snijd de koriander grof. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.

tip

variatietipLekker met geroosterde zwarte en/of witte sesamzaadjes.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.