Chi­michur­ri

En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!

(21) waardeer
zuid-amerikaans bijgerecht En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je! 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
  2. Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.

bereidingstip:

Laat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten.

serveertip:

Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.

bewaartip:

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­michur­ri

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

2
2
  • 1 kleine rode ui
  • 15 g verse oregano

Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat.

4
4

Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.

bereidingstip:

Laat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten.

serveertip:

Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.

bewaartip:

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.