Vietnamese beefburger
Wist je dat ze in Vietnam ook burgers maken? De pinda's en pittige chilisaus geven 'm het oosterse tintje.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 AH Liefde & Passie afbakciabattina's
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 50 ml appelciderazijn
- 50 ml water
- 4 Black Angus burgers (op kamertemperatuur)
- 150 g peen julienne
- 4 el mayonaise
- 1 el sriracha hot chilisauce
- 30 g ongezouten pinda's
- 1 kropje babyromainesla
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom en voeg de appelciderazijn en het water toe. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 6 min. Keer halverwege.
- Meng ondertussen voor de wortelsalade de peen julienne met de mayonaise en de sriracha hot chillisauce. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof. Snijd de ciabattina’s open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los. Laat de komkommer en ui uitlekken.
- Beleg elk broodje met 2 blaadjes sla, ¼ wortelsalade, een burger en wat komkommer en ui. Garneer met de pinda’s. Meng de rest van de sla met de rest van de komkommer en ui en serveer erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 985 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vietnamese beefburger
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vietnamese beefburger
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 4 AH Liefde & Passie afbakciabattina's
Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 50 ml appelciderazijn
- 50 ml water
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom en voeg de appelciderazijn en het water toe.
- 4 Black Angus burgers
- 150 g peen julienne
- 4 el mayonaise
- 1 el sriracha hot chilisauce
Meng ondertussen voor de wortelsalade de peen julienne met de mayonaise en de sriracha hot chillisauce. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 30 g ongezouten pinda's
- 1 kropje babyromainesla
Hak de pinda’s grof. Snijd de ciabattina’s open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los. Laat de komkommer en ui uitlekken.
Beleg elk broodje met 2 blaadjes sla, ¼ wortelsalade, een burger en wat komkommer en ui. Garneer met de pinda’s.
Meng de rest van de sla met de rest van de komkommer en ui en serveer erbij.