Pi­ta­brood­je fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer!

(40) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Falafel en pita zijn een gouden combi, deze broodjes zijn een goede start van de zomer! 4 personen
4 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de helft van de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Meng de 1½ el olie (per 4 personen) met de azijn en sprenkel over de paprika. Snijd de peterselieblaadjes fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.
  3. Pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafel en de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 04 - Zon op je bord , Allerhande Box week 22 2017 , Allerhande Box Week 21 2018 , Allerhande Box

Pitabroodje falafel en paprikasalade met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­je fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 1 el azijn

Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Meng de olie met de azijn en sprenkel over de paprika.

3
3
  • 15 g verse platte peterselie
  • 150 g witte kaas

Snijd de peterselieblaadjes fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2½ el traditionele olijfolie
  • 400 g falafel

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 4 grote pitabroodjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 170 ml Griekse yoghurt

Pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g veldsla

Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafel en de ui erover.

8
8

Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.