Bor­rel­brood

Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood.

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(83) waardeer
bijgerecht Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood. 10 personen
4 83

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
  2. Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.
  3. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

variatietip:

Maak dit brood ook eens met Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert. En varieer eens met basilicum in plaats van peterselie.

video

Bor­rel­brood

recipevideo - 01:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Borrelbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 Liefde & Passie speltbrood

Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door.

3
3

Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

4
4
  • 100 g knoflookboter

Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen.

5
5
  • 250 g camembert

Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte.

6
6
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.

7
7

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven.

8
8

Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

variatietip:

Maak dit brood ook eens met Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert. En varieer eens met basilicum in plaats van peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.