Vietnamese noedelsalade met gemarineerde garnalen
Geef je buitenetentje een oosters tintje door deze salade op de picknicktafel te zetten. Pittig is hij niet!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 140 ml Kumar's wokpasta Vietnamese summer rolls
- 200 g rijstnoedels
- 2 kropjes babyromainesla
- 15 g verse basilicum (alleen de blaadjes)
- 4 el gezouten pinda's
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse wokgroente
Keukenspullen
- vergiet
Advertentie
Bereiden
- Schep de garnalen en wokpasta door elkaar.
- Breek de noedels doormidden en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Snijd de sla in reepjes, scheur het basilicum in stukjes en hak de pinda's grof.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen met wokpasta 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 3 min. mee. Neem uit de wok en meng in een grote kom met de noedels en sla. Verdeel over de borden en garneer met het basilicum en de pinda's.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 580 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Vietnamese noedelsalade met gemarineerde garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vietnamese noedelsalade met gemarineerde garnalen
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 140 ml Kumar's wokpasta Vietnamese summer rolls
Schep de garnalen en wokpasta door elkaar.
- 200 g rijstnoedels
Breek de noedels doormidden en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de noedels in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- 2 kropjes babyromainesla
- 15 g verse basilicum
- 4 el gezouten pinda's
Snijd de sla in reepjes, scheur het basilicum in stukjes en hak de pinda's grof.
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse wokgroente
Neem uit de wok en meng in een grote kom met de noedels en sla. Verdeel over de borden en garneer met het basilicum en de pinda's.