Bruschet­te met ge­gril­de pa­pri­ka en an­sjo­vis

Hét traditionele Italiaanse borrelhapje in een nét iets ander jasje.

  • bijgerecht
  • 14 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans bijgerecht Hét traditionele Italiaanse borrelhapje in een nét iets ander jasje. 14 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng met 2 el olie uit het blikje (per 14 stuks). Besmeer hier het brood mee en rooster ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
  2. Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een vergiet. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paprika erover. Besprenkel met de rodewijnazijn en garneer met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met gegrilde paprika en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met ge­gril­de pa­pri­ka en an­sjo­vis

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 Frans afbakstokbrood

Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken.

3
3
  • 4 ansjovisfilets in olie in blik

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng met 2 el olie uit het blikje.

4
4

Besmeer hier het brood mee en rooster ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

5
5
  • 250 g rood-gele paprikareepjes in pot

Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een vergiet. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paprika erover.

6
6
  • 2 el rodewijnazijn
  • ½ bakje tuinkers

Besprenkel met de rodewijnazijn en garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.