bewaar
Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes
Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes
bewaar

Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes

Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kappertjesplant. Lekker stevig en friszuur van smaak.

25 min. bereiden
5 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH Excellent Pommes Rouge aardappel

210 g

kapperappeltje

½

medium handsinaasappel

2 tl

dijonmosterd

5 el

traditionele olijfolie

75 g

rucola

Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kappertjesplant. Lekker stevig en friszuur van smaak.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.

2

Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht per potje op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.

3

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.

4

Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.

variatietipIn plaats van rode aardappelen kun je ook een AH Kilo'tje vastkokend (zak) gebruiken.