Romige curry met schelvis
Zin in Thais vanavond? Deze viscurry staat binnen 15 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 1 ui
- 4 cm verse gember
- 300 g koelverse broccoliroosjes
- 250 g verse schelvis
- 2 el arachideolie
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 200 g verse sugarsnaps
- 125 g taugé (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes en de vis in stukken van 2 x 2 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, gember en thai green curry 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, broccoli en sugersnaps toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Voeg de laatste 3 min. de vis en taugé toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 67 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Romige curry met schelvis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige curry met schelvis
- 300 g witte rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 ui
- 4 cm verse gember
- 300 g koelverse broccoliroosjes
- 250 g verse schelvis
Snipper ondertussen de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes en de vis in stukken van 2 x 2 cm.
- 2 el arachideolie
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, gember en thai green curry 2 min. op middelhoog vuur.
- 400 ml kokosmelk
- 200 g verse sugarsnaps
Voeg de kokosmelk, broccoli en sugersnaps toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.
- 125 g taugé
Voeg de laatste 3 min. de vis en taugé toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.