Kip met gnoc­chi, cour­get­te en pes­to

Deze traybake staat binnen 15 minuten in de oven. Het is alsof je tovert!

(318) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Deze traybake staat binnen 15 minuten in de oven. Het is alsof je tovert! 4 personen
4 318

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de kiphaasjes in de lengte en meng ze met 1 el citroensap (per 4 personen) en de pesto.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van 10 cm. Verdeel de kip, courgette en gnocchi over een met bakpapier beklede bakplaat Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep na 10 min. om.
  3. Meng ondertussen het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) door de cottagecheese en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip, courgette en gnocchi met de cottagecheese en eventueel extra pesto apart erbij.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kip met gnocchi, courgette en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met gnoc­chi, cour­get­te en pes­to

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 450 g kiphaasjes
  • 3 el pesto arrabbiata

Halveer de kiphaasjes in de lengte en meng ze met 1 el citroensap (per 4 personen) en de pesto.

4
4
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van 10 cm.

5
5
  • 500 g gnocchi

Verdeel de kip, courgette en gnocchi over een met bakpapier beklede bakplaat

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep na 10 min. om.

8
8

Meng ondertussen het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) door de cottagecheese en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 200 g cottagecheese

Serveer de kip, courgette en gnocchi met de cottagecheese en eventueel extra pesto apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.