‘Na­si’ met Hol­land­se soep­groen­te

Het leuke aan deze nasi is dat iedereen hem kan maken zoals ze 'm zelf lekker vinden. Vlees, vis of zonder: het kan allemaal.

(34) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Het leuke aan deze nasi is dat iedereen hem kan maken zoals ze 'm zelf lekker vinden. Vlees, vis of zonder: het kan allemaal. 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en fruit de boemboe 1 min. Zet het vuur hoog en roerbak alle groenten, behalve de rode peper, 5 min. Schep de rijst door de groenten en verwarm 4 min. mee.
  2. Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er een omelet van. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de omelet in reepjes en verdeel over de rijst.

bereidingstip:

Kook de basmatirijst een (halve) dag van tevoren en bewaar in de koelkast. De korrels zijn dan wat droger, zodat ze zich makkelijker laten mengen met de groenten.

combinatietip:

Je kunt aan dit gerecht nog roze garnalen, hamreepjes, satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en gebakken uitjes toevoegen. Let op: door de satésaus is dit gerecht niet langer lactosevrij.

combinatietip:

Je kunt de nasi ook ca. 3 maanden bewaren in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

‘Nasi’ met Hollandse soepgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

‘Na­si’ met Hol­land­se soep­groen­te

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 100 g boemboe nasi goreng

Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de boemboe 1 min.

3
3
  • 400 g verse fijne soepgroente
  • 450 g nasi-bamigroente

Zet het vuur hoog en roerbak alle groenten, behalve de rode peper, 5 min.

4
4

Schep de rijst door de groenten en verwarm 4 min. mee.

5
5
  • 4 witte vrije uitloopeieren
  • 1 el arachideolie

Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Verhit de rest van de olie in een koekenpan.

6
6

Schenk het eimengsel in de pan en bak er een omelet van. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Snijd de omelet in reepjes en verdeel over de rijst.

bereidingstip:

Kook de basmatirijst een (halve) dag van tevoren en bewaar in de koelkast. De korrels zijn dan wat droger, zodat ze zich makkelijker laten mengen met de groenten.

combinatietip:

Je kunt aan dit gerecht nog roze garnalen, hamreepjes, satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en gebakken uitjes toevoegen. Let op: door de satésaus is dit gerecht niet langer lactosevrij.

combinatietip:

Je kunt de nasi ook ca. 3 maanden bewaren in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.