Roer­bak met Thai­se kip, rijst & ho­me­ma­de sa­té­saus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

(44) waardeer
aziatisch hoofdgerecht In een kwartier op tafel en zó lekker. 4 personen
4 44

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.
  2. Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pin­da­saus ma­ken

instructievideo - 00:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016 , Allerhande Box week 19 2017 , Allerhande Box Week 43 2017 , Allerhande Box Week 19 2019 , Allerhande Box Week 10 2018 , Receptkaart 2019 week 33-36

Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak met Thai­se kip, rijst & ho­me­ma­de sa­té­saus

1
1
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g pindakaas
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis

Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook.

Pindasaus maken

Instructievideo

00:51 min.

2
2

Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 325 g Thaise kipfiletblokjes

Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee.

5
5
  • 400 g bloemkoolrijst

Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.

6
6

Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.