Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel, ja­la­peño en gei­ten­kaas

Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.

(35) waardeer
hoofdgerecht Pittige tante, deze vegetarische plaattaart. 4 personen
4 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 4 personen). Meng de zoete aardappel met de tomaatjes, opgevangen olie, koriander, oregano, peper en eventueel zout.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat. Verdeel de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.
  3. Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Strooi over de plaattaart en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 07 - Maak het simpel , Allerhande magazine 2015 nr. 07 - Fiësta! , Allerhande Box week 47 2016 , Allerhande Box Week 52 2017 , Allerhande Box Week 38 2018 , Allerhande Box Week 21 2019 , Allerhande Box Week 20 2018

Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel, ja­la­peño en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g zoete aardappelen
  • 360 g semi-gedroogde tomaten

Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 4 personen).

3
3
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 4 tl gedroogde oregano

Meng de zoete aardappel met de tomaatjes, opgevangen olie, koriander, oregano, peper en eventueel zout.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat.

5
5
  • 250 g geitenkaas 55+

Verdeel de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.

6
6

Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven.

7
7
  • 1 jalapeñopeper
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Strooi over de plaattaart en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.