bewaar
Viscurry met zelfgemaakte boemboe
Viscurry met zelfgemaakte boemboe
bewaar

Viscurry met zelfgemaakte boemboe

Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!

20 min. bereiden
3 uur wachten
pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1 stengel

koelverse sereh citroengras

3 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

2

sjalotten

1 el

gemalen korianderzaad

1 tl

kristalsuiker

1 el

zonnebloemolie

1 el

vissaus

2

rode paprika's

200 g

verse sugarsnaps

250 g

gepelde diepvries garnalen

400 ml

kokosmelk

½

kippenbouillontablet

280 g

verse schelvisfilet

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • Slowcooker (4.7 liter)

Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!

Aan de slag

1

Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten. Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.

2

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.

combinatietipLekker met spinazie en witte rijst.