Pasta carbonara met groenten
Serveer pasta carbonara eens met asperges: écht een goede toevoeging.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g penne
- 350 g verse groene asperges
- 2 courgette
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 90 g Grana Padano kazen
- 2 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
- Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 880 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pasta carbonara met groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta carbonara met groenten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g penne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 350 g verse groene asperges
- 2 courgette
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm.
- 1½ el traditionele olijfolie
Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.
Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- 1½ el traditionele olijfolie
- 200 g gerookte spekreepjes
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
- 1 teen knoflook
Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee.
- 90 g Grana Padano kazen
- 2 middelgrote eieren
- 125 ml verse slagroom
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door.
Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.