Tomatenrisotto met garnalen
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

Klassiek Italiaans gerecht met als lekkere extra's: pesto en knoflook.

16 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

artisjokhart in blik

330 ml

tomato frito

600 g

1 minuut basmatirijst

2

courgette

125 g

mozzarella

2 el

traditionele olijfolie

200 g

verse wokgarnalen met knoflook

4 el

arrabbiata pesto

15 g

verse basilicum

Klassiek Italiaans gerecht met als lekkere extra's: pesto en knoflook.

Aan de slag

1

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe en kook 5 min. op laag vuur. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.

3

Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum en de mozzarella toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.