Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g winterpenen
- 1 bosje salade-ui
- 2 middelgrote eieren
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 el arachideolie
- 225 g Thaise rijstnoedels
- 350 g filetlapjes à la minute
- 4 el Kewpie roasted sesame dressing
Keukenspullen
- dunschiller
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de winterpeen, verwijder de uiteinden en schaaf de peen met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange linten. Snijd de salade-ui in ringetjes. Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.
- Snijd ondertussen de filetlapjes in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de filetreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de wortellinten, salade-ui en bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. Schep om. Schep de noedels om met de dressing en verdeel over de kommen. Schep het vlees-groentemengsel erop en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
Breng een ruime pan water aan de kook.
- 500 g winterpenen
Schil ondertussen de winterpeen, verwijder de uiteinden en schaaf de peen met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange linten.
- 1 bosje salade-ui
Snijd de salade-ui in ringetjes.
- 2 middelgrote eieren
- 400 g bloemkoolrijst
Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min.
- 225 g Thaise rijstnoedels
Schep uit de wok en houd apart. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.
- 350 g filetlapjes à la minute
- 1 el arachideolie
Snijd ondertussen de filetlapjes in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de filetreepjes 3 min. op hoog vuur.
Voeg de wortellinten, salade-ui en bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. Schep om.
- 4 el Kewpie roasted sesame dressing
Schep de noedels om met de dressing en verdeel over de kommen. Schep het vlees-groentemengsel erop en serveer.