Pas­ta­sa­la­de met erw­ten en pes­to

Zomerse dag? Dat vraagt om een salade in Italiaanse sferen met pasta en pesto.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zomerse dag? Dat vraagt om een salade in Italiaanse sferen met pasta en pesto. 4 personen
4 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de broccolirijst en 1 min. later de tuinerwtjes toe. Giet af en doe in een schaal.
  2. Snijd ondertussen de goudsalami in kleine blokjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes Meng de crème fraîche en de pesto door de pasta met groenten. Voeg de salami en tomaatjes toe en schep om. Serveer lauw of koud.

bereidingstip:

Zin in een zomerse picknick? Maak een dubbele hoeveelheid. Je kunt deze pasta namelijk ook prima koud eten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Pastasalade met erwten en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met erw­ten en pes­to

1
1
  • 200 g mini penne

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g broccolirijst
  • 450 g tuinerwten

Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de broccolirijst en 1 min. later de tuinerwtjes toe.

3
3

Giet af en doe in een schaal.

4
4
  • 150 g goudsalami
  • 130 g zongedroogde tomaten

Snijd ondertussen de goudsalami in kleine blokjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

5
5
  • 200 g crème fraîche
  • 3 el pesto alla Genovese

Meng de crème fraîche en de pesto door de pasta met groenten.

6
6

Voeg de salami en tomaatjes toe en schep om. Serveer lauw of koud.

bereidingstip:

Zin in een zomerse picknick? Maak een dubbele hoeveelheid. Je kunt deze pasta namelijk ook prima koud eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.