Beer can chic­ken smo­key sty­le

Kip op blik is helemaal niet ingewikkeld, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen.

(18) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Kip op blik is helemaal niet ingewikkeld, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. 6 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • barbecue met deksel
 • rookhout
 • vleesthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Open de blikken bier en neem uit elk blik een grote slok. Dep de kippen droog met keukenpapier en kruid rondom gelijkmatig met de chick mix BBQ-kruiden. Plaats de bierblikken rechtop op het heetste deel van de barbecue en verwarm ze voor.
 2. Strooi, zodra het bier in de blikken begint te dampen, de rookhoutsnippers en ¾ van de rozemarijn op de hete kolen. Neem de blikken met een tang van het vuur en zet op een (houten) snijplank. Schuif de kippen voorzichtig over de bierblikken. Let op, de blikken zijn heet. Trek bij beide kippen de twee poten uit elkaar, zodat het bierblik en de poten samen een driepoot vormen. Zet de kippen met bierblik terug op het rooster, op het koelste deel van de barbecue. Draai de borst naar het warmste gedeelte van de barbecue en plaats de deksel op de barbecue.
 3. Houd de temperatuur van de barbecue zo constant mogelijk op 170 °C en gaar de kippen in ca. 50-60 min., tot deze een kerntemperatuur hebben van 70 °C in de borst en 75 °C in de dijen. Neem de kippen van de barbecue, plaats ze met blik en al rechtop op een snijplank en laat 5 min. rusten. Gril ondertussen de citroenparten. Serveer de kip op de snijplank, met de citroenparten en de rest van de rozemarijntakjes erbij.
video

Bar­be­cue beer can chic­ken van Jor­d Al­t­hui­zen

allerhande-kookt-met - 03:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 695 kcal
 • eiwit 50 g
 • koolhydraten 27 g
 • vet 42 g
  waarvan verzadigd 12 g
 • natrium 1.600 mg
 • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Beer can chicken smokey style

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beer can chic­ken smo­key sty­le

1
1
 • 2 blikken bier

Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Open de blikken bier en neem uit elk blik een grote slok.

2
2
 • 2 scharrelkippen
 • 8 el chick mix BBQ- kruiden

Dep de kippen droog met keukenpapier en kruid rondom gelijkmatig met de chick mix BBQ-kruiden.

3
3

Plaats de bierblikken rechtop op het heetste deel van de barbecue en verwarm ze voor.

4
4
 • 15 g takjes rozemarijn

Strooi, zodra het bier in de blikken begint te dampen, de rookhoutsnippers en de rozemarijn op de hete kolen.

5
5

Neem de blikken met een tang van het vuur en zet op een (houten) snijplank. Schuif de kippen voorzichtig over de bierblikken.

6
6

Let op, de blikken zijn heet. Trek bij beide kippen de twee poten uit elkaar, zodat het bierblik en de poten samen een driepoot vormen.

7
7

Zet de kippen met bierblik terug op het rooster, op het koelste deel van de barbecue.

8
8

Draai de borst naar het warmste gedeelte van de barbecue en plaats de deksel op de barbecue.

9
9

Houd de temperatuur van de barbecue zo constant mogelijk op 170 °C en gaar de kippen in ca. 50-60 min., tot deze een kerntemperatuur hebben van 70 °C in de borst en 75 °C in de dijen.

10
10

Neem de kippen van de barbecue, plaats ze met blik en al rechtop op een snijplank en laat 5 min. rusten.

11
11
 • 1 citroen

Snijd ondertussen de citroen in parten en gril deze. Serveer de kip op de snijplank, met de citroenparten en de rest van de rozemarijntakjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.