Mini-pizza van de barbecue
Barbecue Italiaanse stijl met een heerlijke pizza van de grill: het kan écht!

Advertentie
Ingrediënten
- 330 ml Duvel bier
- 7 g droge gist
- 550 g tarwebloem
- 7 g zout
- 100 g griesmeel
- 375 g mozzarella
- 200 g Parmigiano Reggiano
- 425 ml pizzasaus aromatizzata
- 15 g verse basilicum
Keukenspullen
- barbecue
- terracotta bloempotschotel Ø 26 cm
- springvorm (∅ 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm en voeg de gist toe. Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het bier erin en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed nog 2 min. met de hand verder. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Steek de barbecue aan en verspreid de kolen als ze roodgloeiend zijn gelijkmatig.
- Leg de terracotta schotel ondersteboven op het rooster in het midden van de barbecue en sluit de barbecue met de deksel. Verdeel het deeg in stukken per portie. Strooi wat griesmeel over het werkblad en vorm van het deeg bolletjes per portie. Rol ze door het griesmeel en leg ze op een bakplaat. Laat afgedekt met vershoudfolie nog 15 min. rijzen.
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Rol 1 bol deeg uit tot een doorsnede van 22 cm en een dikte van ca. 2 mm. Strooi wat griesmeel op de omgekeerde springvormbodem. Leg de pizzabodem erop. Bedek met 2 el pizzasaus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met 25 gram Parmezaanse kaas en leg er ca. 4 plakjes mozzarella op. Laat de pizza voorzichtig van de springvormbodem op de terracotta schotel glijden. Bak de pizza in 5-6 min. gaar met de deksel op de barbecue. Bestrooi met basilicum. Maak zo ook de rest van de pizza's.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 540 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 800 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Mini-pizza van de barbecue
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mini-pizza van de barbecue
- 330 ml Duvel bier
- 7 g droge gist
- 550 g tarwebloem
- 7 g zout
Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm en voeg de gist toe. Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Schenk het bier erin en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed nog 2 min. met de hand verder.
Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Steek de barbecue aan en verspreid de kolen als ze roodgloeiend zijn gelijkmatig.
Leg de terracotta schotel ondersteboven op het rooster in het midden van de barbecue en sluit de barbecue met de deksel.
- 100 g griesmeel
Verdeel het deeg in een stuk per portie. Strooi wat griesmeel over het werkblad en vorm van het deeg een bolletje per portie.
Rol ze door het griesmeel en leg ze op een bakplaat. Laat afgedekt met vershoudfolie nog 15 min. rijzen.
- 375 g mozzarella
- 200 g Parmigiano Reggiano
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Rol 1 bol deeg uit tot een doorsnede van 22 cm en een dikte van ca. 2 mm. Strooi wat griesmeel op de omgekeerde springvormbodem.
- 425 ml pizzasaus aromatizzata
Leg de pizzabodem erop. Bedek met 2 el pizzasaus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met 25 g Parmezaanse kaas en leg er ca. 4 plakjes mozzarella op.
Laat de pizza voorzichtig van de springvormbodem op de terracotta schotel glijden. Bak de pizza in 5-6 min. gaar met de deksel op de barbecue.
- 15 g verse basilicum
Bestrooi met basilicum. Maak zo ook de rest van de pizza's.