Pest­oge­hakt met pap­par­del­le in to­ma­ten­saus

Zin in een avondje Italiaans? Dan is deze pasta het helemaal.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zin in een avondje Italiaans? Dan is deze pasta het helemaal. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snipper deze. Meng met het gehakt, de pesto en panko. Kneed goed. Vorm er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata, peper en eventueel zout toe. Laat het geheel op laag vuur 20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg als het water kookt de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 4 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de groentesaus met gehaktballetjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 99 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 26 2017

Pestogehakt met pappardelle in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pest­oge­hakt met pap­par­del­le in to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 uien
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el pestospread
  • 50 g panko

Maak de uien schoon en snipper deze. Meng met het gehakt, de pesto en panko. Kneed goed. Vorm er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 500 g passata

Voeg de passata, peper en eventueel zout toe. Laat het geheel op laag vuur 20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.

4
4
  • 15 g peterselie

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

5
5
  • 500 g verse pappardelle

Voeg als het water kookt de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

6
6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de groentesaus met gehaktballetjes erover. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.