Snelle gazpacho met stokbrood
Snelle gazpacho met stokbrood

Snelle gazpacho met stokbrood

Je knippert een keer met je ogen en klaar is je succesnummer voor warme dagen.

10 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

1

komkommer

350 ml

tomato frito

4 el

traditionele olijfolie

6

ijsblokjes

1

vers stokbrood

100 g

serranoham

150 g

Manchego kaas

150 g

knoflookolijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Je knippert een keer met je ogen en klaar is je succesnummer voor warme dagen.

Aan de slag

1

Doe de inhoud van het potje gegrilde paprika’s (inclusief het vocht en de knoflook) in een hoge kom of blender. Snijd de komkommer in stukken en voeg samen met de tomato frito, de helft van de olie en de ijsblokjes toe. Pureer met de staafmixer of blender tot gazpacho.

2

Halveer het stokbrood overlangs en besprenkel de broodhelften met de rest van de olie. Beleg met de ham. Snijd de kaas in plakjes en verdeel samen met de olijven over de ham. Leg de bovenkant van het stokbrood erop.

3

Schenk de soep in de kommen en serveer het stokbrood erbij. Laat iedereen aan tafel een stuk stokbrood afsnijden.